Родина

Божий стандарт для чоловіків. 7 ознак справжніх чоловіків

Сьогодні у світі відбуваються дивні речі – вікові цінності знецінюються. Багато говорять, що світ перевернувся з ніг на голову.

Що відбувається в сучасному світі?

Сьогодні мужні жінки, а чоловіки жіночні. Навіть в одязі з’явилося таке поняття як унісекс. А гендерні проблеми все більше розбурхують розуми людей кидаються у бік фемінізму, то чоловічого шовінізму.

Якщо тверезо поглянути на світ, то там вже давно забули, яким повинен бути справжній чоловік. А насправді – яким?

Є Божі стандарти для чоловіків?

Так, вони є. Це незмінні критерії справжніх чоловіків, встановлені Богом.

Якщо Божі стандарти для дружин описані в книзі Притч, 31 чолі, то виділити якесь одне місце Писання, де перераховувалися б всі якості справжніх чоловіків складно. Тому що все Писання говорить про те, чого Бог очікує від нас. А працює Бог головним чином з чоловіками.

Але все ж багато критеріїв справжнього чоловіка описані в Псалмах Давида. Чому? Тому що більшість псалмів написав сам цар Давид – людина, яку Письмо називає “МУЖ ПО СЕРЦЮ БОЖОМУ”. Саме Давида Бог вибрав, щоб дати йому престол вічний. Із стегон Давида відбувся Месія, Спаситель світу Христос.

Ну а якщо коротко у форматі статті викласти Божі стандарти для чоловіків, то ось 7 основних рис справжнього чоловіка, до якого благоволить Бог:

1. Справжній чоловік знає Бога і слухняний Йому.

Він все своє життя звіряє з волею Божою.

Ці слова з Псалма 1:1,2 відомі багатьом. Вони стали девізом Божих мужів

Чи означає це, що людина має сидіти день і ніч, поглиненим богословськими міркуваннями? Немає.

Просто той, який прагне догодити Богові, кожну свою думку, слово, вчинок, бажання, дія співвідносити з волею Божою – а Божий це шлях? А завгодно це Богові? А прославить це Бога бесславит Його?

2. Хоробрий і мужній.

Давид – зразок для справжніх чоловіків

В сучасному світі вже забули, що чоловік повинен бути мужнім. Навіть на зовнішній вигляд в моді ванільні жінкоподібні істоти, нічого спільного з мужністю не має. Є й інша крайність – коли за ознаку мужності видається жорсткість, різкість і хамство. Є мужність, що Богові до вподоби – нерозсудливість, плотська бравада. Плотського мужності вистачає ненадовго, а в критичних ситуаціях бравада перетворюється на боягузтво.

3. Ходить непорочно. Береже себе від гріха. Зберігає своє серце чистим і тікає стережися молодечих.

У всі часи жінка була найбільшою спокусою для чоловіка. І Біблія про це попереджає багато разів, і прикладів того, як дорого обходиться чоловікові гріх, якщо він не встояв, теж багато. І все ж справжній чоловік зберігає себе від пристрастей і похотей і гріха.

Як багато людей сьогодні можуть сказати про себе такі слова?

4. Справедливий.

Не робити кривди в суді, не судити перекручено – одна з базових Божих заповідей та людина, що боїться Бога, порушувати її не буде. Справжній чоловік справедливий. Він виступає за справедливість. Захищає тих, кого ображають, проти кого будують кови.

5. Не обмовляє мовою, не лестить, але правду говорить у серці своєму.

Брехня настільки проникла в усі сфери нашого життя, що більшість її вже перестала помічати. За гріх її точно не вважають, а між тим це смертний гріх. Написано, що доля всіх брехунів – в озері вогняному. Багато людей утримують свою мову від брехні або хоча б остерігаються брехати? Сумніваюся. . .

6. Вміє тримати своє слово. . .

Людини, що тримає сказане слово, шанували в усі часи і поважають сьогодні. Ще не забули такі поняття, які в той чи інший час характеризували справжнього чоловіка: “Сказав – зробив! “, “Слово пацана! “, “Слово честі! “, “Купецьке слово”.

7. Не наживається за рахунок бід іншого.

А за чий же рахунок можна наживатися, як не за рахунок бідного? Але немає. Справжній чоловік не будує своє щастя на чужому нещасті. Він вміє заробляти, створюючи цінності, а не обкрадаючи когось. Він добро бідним, але ніколи не опускається до підлості, щоб наживатися на бідних і жебраків.